“Mindent a gyermekekért” Mikulás szoba a Balaton Játékpontban

Régi tervünk volt, hogy Mikulás napon olyan csodával várjuk az almádi gyerekeket, amilyenben még nem volt részük. Szerettük volna berendezni a Mikulás szobáját, ahol mindenki találkozhat a nagy szakállúval, ahonnan melegség és szeretet árad, s ahol – akár csak egy pillanatra is – a felnőtt újra gyermeknek érezheti magát és a gyerek igazán otthonra találhat. Ötletből és elképzelésből nem volt hiány, csupán a financiális háttér hiányzott…

Egyik napon jött a jó hír, hogy az OTP Bank nagylelkű szponzorálásának köszönhetően berendezhetjük a Mikulás szobáját a Balaton Játékpontban. Nagy volt az öröm, osztottunk-szoroztunk, hogy mire mennyi fog jutni, hogy a terveinkből mit tudunk valóra váltani. Az azonban nem is volt kérdés számunkra, hogy amennyire tudásunkból és erőnkből telik, a lehető legjobb és legszebb környezetet szeretnénk a Játékpontba varázsolni a kis látogatóink számára. A célunk az volt, hogy legyen kellően meseszerű, ugyanakkor valósághű, hogy aki belép a szobába, legyen az felnőtt vagy gyerek, pontosan tudja, hogy ki “lakik” ott, abban a hangulatos kis helyiségben.

Titokban dolgoztunk, titokban készítettük elő a kellékeket, a díszleteket, csak a felnőttek látták, hogy itt valami készül. A szülők, nagyszülők, akiknek megengedtük, hogy bepillantsanak a kulisszák mögé – persze gyerekek nélkül…, nos, az ő arcukon láttuk, hogy bizony jó úton haladunk. Volt, akin látszott, hogy egy röpke pillanatra ismét gyereknek érezte magát, és nekünk pontosan ez volt a célunk. Ezek után a lelkesedésünk és elszántságunk még inkább szárnyalni kezdett. Mindenki csodálkozott, hogy mekkora fába vágtuk a fejszénket, firtatták az okát, hogy miért csináljuk, amire a mi válaszunk csak annyi volt, hogy a gyerekek arcán az öröm lesz a “fizetség” plusz munkáért, túlórákért.

És igen, csodálatos napunk volt, nekünk, szervezőknek mindenképpen és bizton állíthatom, hogy minden gyermeknek, apukának, anyukának, nagymamának, nagypapának és mindenkinek, aki eljött december 6-án a Balaton Játékpontba. Talán soha ennyien még nem jártak nálunk egy nap alatt, hiszen közel 300 apróság találkozhatott a Nagyszakállúval, mesélhetett neki az álmairól, a vágyairól … Egész nap csilingelt a gyerekdal: Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás, gyere már, gyere már, minden gyerek vár. Krumplicukor, csokoládé, jaj, de jó! De a virgács jó gyereknek nem való!

Sok külső segítséget is kaptunk, melyért ezúton szeretnénk köszönetet mondani. Hálásak vagyunk Fodorné László Mária népi iparművésznek, aki legféltettebb szőtteseit adta kölcsön a dekorációhoz, köszönjük Czoma-Szegedi Nórának, Bálint Henriettának és Boros Lászlónak, hogy megfelelő jelmezt felöltve ránk és a gyerekekre szánták egész napjukat. 

Köszönjük, hogy az anyagi háttér megteremtéséért az OTP Banknak, köszönjük a nagylelkű támogatást a Plafon LM Kft-nek, az Onyxprint Kft-nek, a Stiger Photo-nak a sok segítséget a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületének, Perus Zsuzsának, de azoknak, akik a munkában részt vettek: Matosné Goda Éva, Ördög Krisztina, Papp Judit, Simicz Andrea. 

Végül, de nem utolsó sorban köszönet az alapítvány elnökének, Dudás Zsoltnak, aki nem csupán támogatja az ötleteket, de segít a megvalósításban is. S bár a sikert személyesen nem élhette át, hiszen igazoltan volt távol, Veszprémben vette át az Év önkéntese 2016. elismerést, melyhez ezúton is gratulálunk! 

Köszönet a képekért az alapítvány dolgozóinak és a balaton.vehir.hu oldal munkatársának, Beke G. Lászlónak

JVE

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.