Hattyú Bál

 

Hattyú bál képek 2016:

További képeket a Galériában találhatják.

Hattyúbál minta fekete

Hét év kihagyás után ismét megrendezték a város régi szezonnyitó jótékonysági eseményét, a Hattyú bált. A szervező Almádiért Közalapítvány a bevételt a városi újság kiadására és a Balaton Játékpont további fejlesztésére szánja.

Már a kísérőrendezvények iránt is nagy volt az érdeklődés, a hagyományos felvonuláson lovas huszárok, lovas hintó, fúvószenekar, népi táncosok és természetesen csodaszép báli ruhákba öltözött hölgyek, urak vettek részt. A Városház téren megtartott színpadi műsor keretében felléptek a két helyi általános iskola diákjai és koncertet adott a Várpalotai Bányász Fúvószenekar.

A Pannónia Kulturális Központ teljesen átalakult a kivételes alkalomra, a szervezők meseszép dekorációt álmodtak meg, a teremre szinte rá sem lehetett ismerni. Hófehér selyemmel borított, zöld masnis székek, a körasztalokon cirádás névkártya a menüvel, hófehér orchideák csipkeszerű kaspókban, elegancia és kifinomult báj jellemezte a helyszín berendezését.

Dudás Zsolt, a szervező alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a bál a városi összefogás jelképe, hiszen közös feladatunk tenni Almádi jövőjéért. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény védnökeként örömét fejezte ki a régi hagyomány újjáélesztése miatt és sok sikert kívánt a folytatáshoz.

A bálozó közönséget először Silye Kata és Dergez Márk varázslatos keringője, majd Káplán György énekművész, Ihász Irén művésztanár és Németh Anna zongoraművész színvonalas műsora szórakoztatta. A nem mindennapi menü 3 féle választékot tartalmazott, a vendégek többet között füstölt lazacot, kacsamájat, pácolt sertésszűzet valamit könnyű desszerteket fogyasztottak.

Az est további részében ország egyik legnépszerűbb party zenekara, az almádi kötődésű Sunny Dance Band szórakoztatta a báli közönséget. A tombolán több mint negyven értékes tárgyjutalom került kisorsolásra, a fődíj Veszeli Lajos festőművész egy rendkívül értékes alkotása volt.

Hattyú Bál Zsuffa Video Studio összeállítása.

Fotós összeállítást a Galériánkban találhatják.

Hattyúbál minta fekete

„Verőfényes napsütés, tiszta kék égbolt, csillogó víztükör jelzi, itt van a nyár. Megindult az idegenforgalom, igaz, többek szerint nem úgy, mint tavaly. Várható-e sok vendég, vagy sem, majd októberben eldől. Egy biztos, nemcsak a mi pénztárcánk nem bírja az égig nyúló árakat, hanem ezek szerint a külföldieké sem. De hát ez a szakemberek, a vendéglá­tósok dolga, csak meg ne bánják, hisz nem időben vitték lejjebb az árakat. Eközben kis városunk készülődési zűrzavarába ismét jött egy gondolat, ötlet, vagy aminek nevezni szokás „szikra”. Az Almádi Kör, az Almádi Újság, elhatározta, hogy évenként városunkban is rendez júniusban egy amolyan elegáns bált.” (kivonat az Új Almádi Újság 1990. júniusi számából)

Így kezdődött… Az első Hattyú bált 1990 júliusában tartották az Auróra Étteremben, azaz a mai Pannónia helyén. Azóta évről évre összegyűltek a városban a bálozni vágyók, hogy együtt köszöntsék a szezont. Bár volt olyan év, hogy nem volt alkalmas hely a bál megrendezésére, ezért kimaradt pár esztendő. De amikor már volt terem, akkor nem akadt olyan, aki megszervezze, ezért az utóbbi években már szinte feledésbe merül ez a szép almádi hagyomány. Mi azt reméljük, hogy még sokan emlékeznek, és bízunk abban, hogy még többen szeretnének részt venni s ezzel megőrizni ezt a szép szokást Balatonalmádiban. Ezért az Almádiért Közalapítvány idén ismét megrendezi a Hattyú bált. A szervezés már elindult, hamarosan a részletekkel is jelentkezünk, itt, az Almádi Újság hasábjain.

Addig is hadd adjunk közre egy fotót a régmúltból, az 1996. évi Napsugár Párról.

Almádiért Közalapítvány kuratóriuma

napsugar par 1996-ban

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.