Nők harmóniában

NŐK HARMÓNIÁBAN A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN

Új pályázat megvalósítása indult el ez év elejétől városunkban. Az EFOP 1.2.9-17-2017. kódszámú, NŐK A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN elnevezésű projekt melynek fő pályázója a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete, konzorciumi partner az Almádiért Közalapítvány. Különösen nagy elismerés ez, hiszen rengeteg pályázat közül került ki győztesként. A konstrukció célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.

A projektben együttműködő partnerek Balatonalmádi Város Önkormányzata, Bakonybél és Pénzesgyőr Községek Önkormányzata, a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, a KISOSZ Veszprém, valamint az AutiSpektrum Egyesület.

A projekten belül NŐ-KÖZ-PONT létesül és működik Balatonalmádiban és további két telephelyen, Somlóvásárhelyen és Bakonybélben. Összesen 10 munkavállalót foglalkoztat atipikus foglalkoztatási formában. A NŐ-KÖZ-PONT segítő szolgáltatásokat, tanácsadásokat nyújt (adó és járulék, munkaerő-piaci információ, pszichológus), nagyi tábort szervez, online tudásmegosztót működtet, online tartalom létrehozásával jó példákat ad közre a médiák segítségével és workshopokat, jeles napokat és képzéseket szervez. Rendszeres csoportfoglalkozások keretein belül az atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok helyben való elterjesztését ösztönzi, valamint kommunikációs aktivitások, szemléletformáló tevékenységeket végez.

Munkáltatói fórumok – A munkáltatókkal való együttműködés célja a munkaerő piaci szereplők igényeinek és elvárásainak felmérése, egyeztetése és a jelen felhívásban szereplő célcsoportba tartozó munkavállalókat foglalkoztatók közötti tapasztalatcsere.

A megvalósítás alatt a munkáltatók tájékoztatására és érzékenyítő program kidolgozására, majd a munkáltatók megkeresésére kerül sor, hogy az atipikus foglalkoztatásról kapjanak tájékoztatást, érzékenyítő programon vegyenek részt. 

Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy a munkáltatók tájékoztatást kapjanak az ezen személyek foglalkoztatásával igénybe vehető támogatásokról, előnyökről. (atipikus foglalkozatási formák, információk és gyakorlati tudnivalók) Cél az, hogy elérje a térség azon munkáltatóit, akik a későbbiekben befogadó környezetet, és hosszútávon fenntartható munkahelyet biztosítanak majd munkavállalóiknak atipikus foglalkoztatási formákban. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése alapvető érdeke a munkaadóknak, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel, jóval hatékonyabbá válik a munka; a munkavállalóknak, mivel családi életük és munkájuk harmonikusabb, életük kiegyensúlyozottabb lesz; s közvetetten az egész társadalomnak – hiszen a gyarapodó családok és az értékteremtő munka a nemzet két legfontosabb erőforrása.

Programelem célja, hogy gyakorlati tudásokat és információkat átadva a munkáltatói oldal érzékenyítésével és bevonásával a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását közös megoldások és jó tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztásával közvetítse a munkáltatók felé.

A projekt megvalósítása során számos képzésen vehetnek részt a jelentkezők.(hiányszakmák, alapkompetenciák fejlesztése, mentálhigiéniás képzések, vállalkozási és marketing ismeretek, önismereti képzések, digitális kompetencia fejlesztési képzések).

Ezen kívül segítő szolgáltatások nyújtásának kialakítását is célul tűzte ki a projekt.

 A program szakemberek részvételét biztosítja és együttműködik az EFOP 1.2.6 kiemelt konstrukció megvalósítója által szervezett képzésekre, fejlesztésekre, NŐ-KÖZ- Pontot hoz létre és működtet.

Együttműködik a GINOP 5.3.2 pályázat nyerteseivel jó gyakorlatok, stratégiájának ismertetésére.

A megvalósítás helyszínein a helyi esélyegyenlőségi tervekhez hozzájárul.

A programokon a részvétel ingyenes, bárki számára elérhető. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Alapadatok
Pályázó neve: Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete
Projekt megnevezése: Nők harmóniában a családban és munkahelyen
OP név: EFOP
Pályázati kiírás megnevezése: EFOP-1.2.9-17 – Nők a családban és a munkahelyen
Projekt helyszíne (régió): Közép-Dunántúl
Projekt helyszíne (megye): Veszprém
Projekt helyszíne (település): Balatonalmádi
Megítélt összeg: 199 882 860 .- HUF
Támogatás aránya: 100 %
Támogatási döntés dátuma: 2017.09.27
Forrás: ESZA
Ország: Magyarország
Beavatkozási kategória:
Uniós társfinanszírozási ráta: 84,999999 – ESZA
Projekt összköltség: 199 882 860 .- HUF

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.